Ontmoet MENU 

 

Aangenaam u te mogen begroeten. Mijn naam is Rudy Becker, geboren en getogen in een horecafamilie.
Als kok en eigenaar van "Restaurant Becker" te Wageningen bewaarde mijn overgrootvader gelegenheidsmenukaarten.

          

  

In dit restaurant wordt in 1891 mijn opa, Rudolph Joseph, geboren. Hij volgt in de voetsporen van zijn vader en na een harde leerschool wordt hij zelf chef-kok. Zijn carrière is aan de hand van bewaard gebleven getuigschriften te volgen. Opa is twintig jaar oud wanneer zijn vader , mijn overgrootvader, naast hem in de keuken van Hotel Brinkman te Haarlem aan een hartaanval overlijdt. Opa trouwt en met zijn vrouw Martha krijgt hij zes kinderen. In de oorlog moet het gezin halsoverkop Arnhem ontvluchten. Slechts enkele bezittingen kunnen worden meegenomen tijdens de evacuatie, waaronder een doos met menukaarten.

 

 

 

Zoon Jan, directeur van Hotel Avion te Enschede, ontfermt zich na het overlijden van zijn vader Rudolph in 1955 over de menukaarten.

 

 

   

              

 

Vervolgens schenkt Jan Becker de menukaarten aan zijn zoon Rudy (Rudolph Jozeph). Ik ben immers vernoemd naar mijn opa en overgrootvader.

 

 

 Door mij worden de kaarten herontdekt. Ik laat ze nu ook ú bewonderen en vertel u graag over de geschiedenis van hun ontstaan.

 

 

Op exposities, op televisie, bij privédiners, in workshops en bij lezingen. Het spreekt mensen aan. De verzameling wordt gaandeweg uitgebreid en afwisselender.Met "Ontdek Menu" hoop ik u binnenkort te mogen ontmoeten want.....
..het wordt tijd om u mee te nemen op ontdekkingsreis. 

R.J. Becker